Kermainen pasta peuran sydämestä

24.11.2020

Erilainen riistaruoka

Tällä kertaa tuli kokeiltua vähän erilaista ruokaa, tein riistan sydäntä.
Yleensä keitän peurojen ja hirvien sydämet ja siivutan leikkeileiksi, toimii erittäin hyvin leivän päällä ja sellaisenaan nautittuna. Nyt kuitenkin päätin tehdä kermaista pastaa peuran sydämestä.

Mistä idea?

Aikaisemmin tänä syksynä kävin Punkalaitumella metsästämässä, ja sainkin siitä oikein mahtavan videon peuran hiivintäjahdista, video löytyy sivuiltani täältä tai suoraan Youtubesta .
Tuolloin oppaani/isäntäni ”Pertsa” paisteli illan suussa pieneksi ruoanlaittoruoaksi ampumani vasan sydämen pilkotun sipulin ja voin kanssa. Tuolloin sain idean, että tästä täytyy tehdä pasta! Kokeilin kerran ja totesin sen erittäin toimivaksi, joten päätin jakaa sen teille! Tässä alla, olkaa hyvät, sydänpasta!

Jos toisto ei toimi, voit katsoa videon myös Youtubesta

Tarvikkeet: (2-3hlö)

1 aikuisen peuran sydän
4dl kermaa
0,5dl – 1dl yhden tähden Jaloviinaa
2 sipulia
5 valkosipulin kynttä
Katajanmarjoja
Viherpippuria
Lihaliemikuutio
Voita
Tagliatelle pastaa
Nippu tuoretta timjamia
Ruohosipulia

Työvaiheet:
Ota sydän noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpoöön.
Puhdista sydämestä pois rasva, kalvot ja muu ”hötö”.
Paloittele se noin 1,5cm X 1,5Cm kuutioiksi.
Siivuta 1,5 sipulia puolikkaiksi renkaiksi.

Siirrä lihat sivuun ja laita pastavesi kiehumaan, ja keitä pasta kun vesi kiehuu jne (ei opetella nyt keittämään pastaa).

Kastike:
Lisää kattilaan viherpippurit, katajanmarjat, voi ja Jaloviina.
Keitä hetki (n. minuutti) että alkoholi haihtuu.
Lisää 1/2 pilkottu sipuli ja pari valkosipulin kynttä sekä lihaliemikuutio, sekoita.
Lisää kerma ja keittele hiljalleen kasaan.

Noin 10min kohdalla kun kastike alkaa painua kasaan, siivilöidään mujut pois ja
jatketaan keittämistä.

Kun kastike on sopivan paksua se on valmis.

Sydän:
Laita pannulle timjamin oksia, muutama valkosipulin kynsi ja voita:
Kun voi on ruskeaa ja pannu kuuma, lisää sydänkuutiot.
Paistele timjamin ja valkosipulin kanssa ja lisää tarvittaessa voita.
Kun lihat on kypsiä niin sammuta liesi ja anna levätä hetki.
Vältä liian kypsäksi paistamista, sillä saavutetaan vain sitkeä ja maksan makuinen lopputulos.
Poista pannulta timjamit ja valkosipulit ja laita ne biojäteastiaan.

Tässä välissä pasta lienee aika lähelle valmista, siivilöi se.

Lisää paistetut sydämet ja sipulit kastikkeen sekaan, sekoita.

Laita pastaa lautaselle, lisää päälle sydänkastiketta.

Koristele ruohosipulilla ja timjamilla.

Raasta päälle hieman parmesanjuustoa.

NAUTI! 

Jaa kirjoitus muillekin

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Vastaa

Uutta kaupassa

Vastaa

Lisää
Luettavaa

Lämpökamera kytikselle?

Hyötyä vai turhaa elektroniikkaa? Tällä hetkellä puhutaan paljon pimeänäkölaitteista ja siitä onko niiden käyttö eettistä tai miten eettistä se on, vai puhutaanko kenties ”huijaamisesta”? Onko laitteesta metsästyksen kannalta hyötyä vai onko repussa pelkästään turhaa elektroniikkaa? Kannattaako kytikselle tai metsästykseen hankkia lämpökamera?Jutun lopussa kerron oman mielipiteeni näihin kysymyksiin. Ensi kokemukseni Vuosi

Lue kirjoitus »

Kermainen pasta peuran sydämestä

Erilainen riistaruoka Tällä kertaa tuli kokeiltua vähän erilaista ruokaa, tein riistan sydäntä.Yleensä keitän peurojen ja hirvien sydämet ja siivutan leikkeileiksi, toimii erittäin hyvin leivän päällä ja sellaisenaan nautittuna. Nyt kuitenkin päätin tehdä kermaista pastaa peuran sydämestä. Mistä idea? Aikaisemmin tänä syksynä kävin Punkalaitumella metsästämässä, ja sainkin siitä oikein mahtavan videon

Lue kirjoitus »

Metsästyskoiran hankinta

Mikä rotu? Olin jo pitkään, siis vuosia, harkinnut oman metsästyskoiran hankkimista. Mutta millainen koira se olisi, oli se suurin kysymys. Piti miettiä millaista jahtia tykkäisin eniten koiran kanssa tehdä. Mikä sopisi minulle luonteeltaan? Mikä olisi sopivin meidän talouteen? Millaiset mahdollisuudet olisi harjoittaa metsästystä sen kanssa? Tässä vain muutama kysymys joita

Lue kirjoitus »